A Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke. Erdélyi Balázs az Inforadio.hu-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy idén átlagosan 350-400 forintba kerül már egy gombóc fagylalt, de az ország frekventáltabb régióiban ennél többet, akár 500 forintot is elkérhetnek érte.
Erdélyi Balázs felhívta a figyelmet, hogy egy tejes fagylalthoz számos alapanyagot használnak a cukrászok, ugyanakkor csak megfelelő szakember kezében válik igazán finommá végül a jeges édesség.
Az alapanyagoknál nem csak az a gond, hogy egyre drágábbak, hanem az is, hogy sok esetben már hiány alakul ki belőlük.
Mint Erdélyi elmondta, volt már vajból, cukorból is hiány. Ráadásul a gyümölcsök, gyümölcskészítmények és -pürék árai is elszálltak, főleg azoké, amelyek külföldről, Franciaországból és Spanyolországból érkeznek fagyasztva – tette hozzá.