Új taggal bővült a párizsi múzeumok sora: a Musée du Fromage júniusban nyitotta meg kapuit, számol be a CNN. Az intézmény igazi csemege a sajtszeretőknek: a múzeumban megismerkedhetnek a népszerű tejtermék regionális verzióival és a hozzájuk kapcsolódó fogyasztási kultúrával.
A hagyományok újjáélesztése
A sajtmúzeumban a különböző sajttípusokon kívül megismerkedhetünk a sajtkészítés folyamatával is: a bemutatóteremben tradicionális eszközök segítségével tárul elénk a folyamat. A tárlaton kívül található itt sajtos ajándékbolt, ahol kedvünkre válogathatunk a sajtokra utaló ajándéktárgyak és a tejtermékek között. A múzeum emellett workshopoknak és ismeretterjesztő előadásoknak is otthont nyújt.
A múzeum a város szívében található, közel a Notre Dame-hoz, így a látogatók könnyen megállhatnak a híres katedrálisnál is, hogy megtekintsék az öt évvel ezelőtti pusztító tűzvész utáni helyreállítási munkálatokat. A belépőjegy ára felnőttek részére 20 euró, a 5-11 éves gyerekek pedig féláron mehetnek be.
A múzeum weboldala szerint a kezdeményezés azért jött létre, mert népszerűsíteni szeretnék a francia kultúra eme hagyományos, ám letűnőben lévő ágazatát: a sajtkészítő iskolákba évről évre egyre kevesebb tanuló jelentkezik.