Bő két év után, október 1-én bezár a Tiszafüreden megnyitott Mariska Étterem. Az utolsó nap teljes bevételét az UNICEF-nek ajánlják fel – vette észre a 24.hu.
A tulajdonosok az étterem közösségi oldalán azt írták, hogy alig 3 év alatt megálmodták, megvalósították és elismertté tették a Mariskát, amivel feltették Tiszafüredet, Jász-Nagykun-Szolnok megyét és a Tisza-tavat a modern gasztronómia országos térképére.
“Elértük, sőt túlteljesítettük a személyes és üzleti céljainkat, elégedettek és boldogok vagyunk, hogy maradéktalanul sikerült!” – tették hozzá.
A Mariskában előtérbe kerültek a lassan feledésbe merülő vagy a konyhában már alig használt alapanyagok. A vendégek asztalára olyan specialitások kerültek, amik a helyi termelők és kézművesek gasztronómiához kapcsolódó viszonyát is jól tükrözték.
A tulajdonosok szerint most új álmok jönnek, új célok és fontosabb ügyek, melyeket a következő 3-5 évben szeretnének megvalósítani. Ezért döntött a családjuk úgy, hogy a Mariska kezét egy időre elengedik. Igyekeznek megtalálni az épület méltó utódját, ha kell, tapasztalatukkal és helyismeretükkel is segítik a jövőbeni tulajdonost.