2020-ban Málta felkerült a világ gasztronómiai térképére. Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.
Évek óta vártak erre a pillanatra
Az új Michelin Guide bemutatja a Máltán, Gozón és Cominón található kiemelkedő éttermeket, a konyha-stílusok széles skáláját és a kulináris különlegességeket.
A 19. század végén alapított Michelin több mint 120 éve a nemzetközi konyhaművészet mércéje, elismerve a világ legjobb konyháit.
A Földközi-tenger szívében található Málta gasztronómiai úti céllá fejlődött, olyan ételek széles választékát kínálja, melyeket számos civilizáció befolyásolt, kik Máltát otthonuknak tették.
Az éttermek, amire a szigetország oly büszke lehet
A szigetek régóta meglévő és sokszínű kulináris történelmének felkarolása érdekében a Máltai Turisztikai Hivatal a helyi, fenntartható gasztronómiát támogatta, amely kínálatában a tradicionális módszereket igazítja a modern és nyüzsgő éttermi környezethez.
Az első Michelin-csillagos éttermek Máltán a következők:
· De Mondion – Chef Kevin Bonello
· Noni – Chef Jonathan Brincat
· Under Grain – Chef Victor Borg
Óriási elismerés a helyi gasztronómiának
A Malta Michelin Guide kiadása nagyon komoly mérföldkő az ország életében, mert ez jelzi, hogy itt is minőségi éttermek találhatóak.
Az első csillagok pedig tovább erősítik, hogy az ország gasztronómiája a helyes irányba tart.
Gwendal Pullennec, a Michelin útmutatók nemzetközi igazgatója kifejezésre juttatta pozitív véleményét az első máltai szakasz elindítása kapcsán:
“A Földközi-tenger közepén Málta nagyon vonzó kulturális célpont, egyedi konyhával, amely szépen ötvözi az európai hatásokat és a helyi hagyományokat. ”