Az Év Strandétele verseny 2015 óta minden évben a Balatoni KÖR és a We Love Balaton szervezésében valósul meg, melynek célja, hogy meg-megújuljon a balatoni strandgasztronómia, ezzel együtt ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételek közül választhassanak a fogyasztók a strandokon – közölték a szervezők az MTI-vel.
Míg tavaly a Balatonzamárdiban lévő Tiki Beach Bisztró Koviubilevese érdemelte ki az Év Strandétele címet, addig idén megosztva nyerte el két étterem ezt a címet. A balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi Fogas Bisztró Hal erőlevese gombóccal lett a két befutó, az Év felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hotdog & Krumpli lett.