A japán % Arabica prémium kávézólánc első magyar egysége nyitott meg Budapesten, a Király utca 40-ben, az egykori Bécsi Sörház helyén – írja az Igenyesferfi.hu. A letisztult, minimalista dizájn, a helyben pörkölt kávé és az egyedi kávékészítési technikák révén új színt visz a főváros vendéglátóhelyek kínálatába.
Az üzlet külsőre nem igazán egy kávézó hangulatát adja vissza. Azonban a fehér falak, a Zsolnay porcelánmanufaktúra által készített egyedi csempék és ülőalkalmatosságok, valamint az eredeti téglafalak és nyers beton elemek különleges kontrasztot teremtenek, így egyszerre modern és időtálló hangulatot adnak a térnek a kávézás során.
A % Arabica nem az olasz stílust követi, mivel Seattle-i Slayer kávégépeket használ, melyek lehetővé teszik a kávé finomhangolt elkészítését. Az itallapon klasszikus eszpresszó, macchiato, latte és americano mellett olyan különleges italok is szerepelnek a kínálatban, mint a sűrített tejjel készült kiotói kávé vagy a csokoládés dark verzió.
A budapesti % Arabica egyik legnagyobb különlegessége, hogy helyben pörköli a kávébabot. Az üzletben tízféle kávé közül lehet választani, amelyek Brazíliából, Etiópiából, Kolumbiából és más termőterületekről érkeznek. Az otthoni kávékészítési módokhoz igazítva főzik le ezeket, legyen szó kotyogósról, eszpresszógépről vagy csöpögtetős rendszerről.
A cég filozófiájának alapja, hogy kínálatában mindig szerepel egy sötétebb pörkölésű arabica, valamint egy évente frissülő különleges válogatás, amelyet a franchise szakértői a világ különböző ültetvényeiről szereznek be.