“Régóta van büfékocsi, Magyarországon is 7 éve van egyre több belőle. Ami ebben a szép, hogy nagyon nemzetközi konyhát hoz. Ahogy bemész egy étterembe, ott egyfajta étel van, egyfajta séf. […] Ha egy Food Truck Show-ra eljöttök, ott 15-20 ország konyháját lehet megkóstolni egy helyen, különböző séfek kezéből. Régóta gyűjtjük ezeket az autókat itthon” – kezdte a Reggeliben V. Horváth Zoltán, a Food Truck Show főszervezője. Évekkel ezelőtt, az első rendezvényükön 6 autóval indultak, tavaly 200 ilyen autót számláltak. Noha a koronavírus kicsit megritkította a felhozatalt, több mint 100 autó van most is.
“Nagyon érdekes évünk volt tavaly… Talán nyertesek voltunk egy kicsit, mert ugye ez nem egy program, nem egy zárt térben létrehozott rendezvény, hanem szabad téri. Maga a műfaj a téli időszakban is fénykorát élte: a város több pontján voltak autók ételkiszállítással, oda lehetett menni hozzájuk, el lehetett hozni, ez a legkomolyabb zárás alatt is működött, úgyhogy az autók túlélték a telet” – folytatta. Amit tudnak, megtesznek, hogy a “betérők” még a járványhelyzetben is biztonságban érezzék magukat, viszont annyi biztos: nagy és hosszú jövőt jósolnak ennek a műfajnak.
“Az emberek szeretik, a Balatonon is sok népszerű kis pont lett, amiben sokkal szívesebben lemegy az ember, mint egy zárt térbe, egy étterembe…”