Egy Michelin-csillagos budapesti étterem tartott vacsoraestet az óriáskeréken
A turisták visszaesése miatt mind a csúcskategóriás étterem, mind a Budapest Eye a megszokott látogatói számának csak a töredékét fogadta, így az együttműködés mindkét félnek kedvezett, amelyre október 17-én került sor. Az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálták fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf 4 fogásos vacsora menüsorát.
Az esemény után egy élménybeszámolóval állt elő az étterem: “A Costes Downtown a budapesti Óriáskereket újradefiniálva olyan (“Covid-biztos”) koncepciót mutatott a nagyközönségnek, amely egészen egyedülálló volt nem csak az étterem, de Magyarország történetében is. A Michelin-csillagos vacsoraélményt ezúttal a kabinokban szolgáltuk fel, amely kollégáink számára nem csupán a szerviz bonyolultsága, de a konyha kitelepülése miatt is bátor kihívásnak bizonyult – ám a visszajelzések tükrében ezt az akadályt is sikerült megugrani. Bár hasonló jellegű akciónk a közeljövőben nem várható, továbbra is várunk mindenkit szeretettel Vigyázó Ferenc utcai éttermünkben.”
Egyébként a Costes volt az első olyan étterem Magyarországon, amelyik Michelin-csillagot kapott, klasszikus magyar ételeket szolgálnak fel portugál hatással. Most egy újfajta házhoz szállító kezdeményezéssel is kísérleteznek, melynek keretei közt az étterem séfjei a házigazda otthonában – akár vele közösen – készítik el az étterem étlapján szereplő menüsort, majd azt szervírozzák, és el is mosogatnak.
(via)