Várandósok és koffeinre érzékenyek figyelem!
A 74 éves Simotai Jokimoto szerint a világon egyedülálló a találmánya, mivel az új termék ízre olyan, mint a kávé, viszont állapotos nők és a koffeinre érzékenyek is fogyaszthatják. Mindezt egy véletlen folytán, harminc évvel ezelőtt fedezte fel, amikor egyszer elégette a sült fokhagymás steaket. A megperzselődött fokhagymát összetörte egy kiskanállal, majd forró vízzel öntötte fel. Amikor megkóstolta, meglepte, hogy mennyire hasonlít az íze a kávéra.
Nyugdíjba vonulása után látott hozzá, hogy kifejlessze a terméket. Sok kísérletezés után, öt éve jött rá az optimális módszerre: elektromos kemencében süti meg a fokhagymát, majd amikor kihűlt, összetöri és kicsöpögteti. A szabadalmi jogokat 2015-ben szerezte meg a találmányra és a fokhagymából készülő kávét januárban kezdte árulni. Bár a különleges kávéfélének pirítottfokhagyma-aromája van, a fogyasztónak mégsem lesz tőle rossz lehelete, mivel a sütés elveszi az erős fokhagymás ízt.
Forrás: MTI