Változott a Nutella receptje – vajon finomabb lett vagy elrontották?
A rajongók izgulhatnak, megváltozott a Nutella összetétele. A Nutellában valami olyan titok van, amit más gyártók nemigen tudtak leutánozni. Kérdés, hogy mennyire tolerálják az ipari mennyiséget fogyasztó mogyorókrémfanatikusok az esetleges módosításokat.
A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz. “Mivel az új Nutella világosabb, feltételezzük, hogy a tejport a kakaótartalom kárára növelték” – írta Facebook-oldalán a központ. A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.
A Ferrero a hét elején közölte, csak “finomhangolásról” van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is. “A minőség változatlan maradt” – hangoztatta a cég, hozzátéve, hogy az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.
A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat.
A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.
Forrás: MTI
Címlapfotó: Thinkstock