Tengeri pók sokkolta a Konyhafőnök VIP játékosait
A Konyhafőnök keddi adásában a maradék öt döntős versenyzett.
Első feladatként egy vendégséf, Litauszki Zsolt latin-amerikai fúziós ételét kellett lemásolniuk.
Dobó Ági ismét pultra tette a lábát – úgy tűnik, ez kihagyhatatlan elem nála a főzéshez -, majd kissé megcsúszott és kapkodva tudott csak tálalni. Zsolt tányérja nagyon tetszett Zének, bár kissé savanykásabb lett az étel, mint amit a séf készített. Szabados Áginál az ízekben találtak egy-két kivetnivalót. Márk, akinek eddig legnagyobb mumusa az idő volt, mára megtanult jobban gazdálkodni vele és egy felépített terv alapján dolgozva adta oda a szép tányérját. Gergő az elején jól haladt, a végére azonban időhiány miatt több elem is lemaradt.
Márkot szavazták meg legjobbnak, így övé lett a második körös előny.
Ennek a fordulónak a fő alapanyagaként egy tengeri pók lapult a fedők alatt, ami kellőképpen megijesztette a versenyzőket, bizalmatlanul szemlélték és remélték, hogy már nincs életben.
Márk előnyként elvette Zsolttól két összegyűjtött alapanyagát, aminek következtében újra kellett terveznie az ételét, rákpogácsát készített narancsos sárgarépapürével, amit Zé egyszerűen csak „orbitálisan jó”-nak aposztrofált.
Gergőt gyakorlatilag letiltották a verseny további részében a rizottókészítésről, mert most is annyira tökéletesre sikerült, hogy azt mondták, oké, ezt látjuk, hogy nálad jobban senki nem tudja.
Dobó Ági tengeri póktortája bátor döntés volt, viszont a rákot fejjel együtt tette a tányérra, ez hibát jelentett tálaláskor.
Márk ázsai egytálételében gombóc formájában kapott új formát a pók.
Szabados Ágit sokkolta a pók látványa, inkább teljesen át is alakította, fasírt lett belőle, a tálalásnál ő is hibázott, mélytányért illett volna használni ennél az ételnél a lapos helyett.
Az egész napos teljesítményt figyelembe véve Zsolt mehetett elsőként a galériára és Szabados Áginak volt itt a búcsú ideje.
Fotók: RTL Klub