Süss amerikai palacsintát!
Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Ide nekünk bármikor a lekvárosat vagy a fahéjasat, de néha érdemes kipróbálni egy kicsit extrábbakat is!
Nutellával töltött palacsinta
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3 dl tej
2 tojás ( s-m méretű)
5 dkg olvasztott vaj
nutella
Elkészítés:
A nutellából egy-egy evőkanálnyit 6-7 centis körben kikenünk egy sütőpapírra (összesen kb. 10-12 db-ot), majd betesszük a fagyasztóba.
A palacsinta hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverjük. Minimum 30 percig állni hagyjuk.
Előmelegített teflon serpenyőbe 8-10 centis köröket sütünk a palacsintatésztából. Amikor megsült az egyik oldala, akkor egy kifagyasztott nutella korongot ráteszünk a tetejére, és annyi tésztát öntünk rá, hogy teljesen befedje. Óvatosan megfordítjuk és aranybarnára sütjük.
Sütőtökös palacsinta
Hozzávalók:
másfél bögre tej
1 bögre sütőtökpüré
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál ecet
2 bögre finomliszt
3 evőkanál barnacukor
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál só
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a tejet, a sütőtököt, a tojást, az olajat és az ecetet, egy másikban pedig a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket.
Összeöntjük a kettőt.
Közepes hőfokra hevítünk egy kevés olajat, majd negyedbögrényi adagonként aranybarnára sütjük a palacsintákat.
Duplacsokis palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához
1 és 1/3 bögre liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
¼ bögre cukor
¼ teáskanál só
3 evőkanál vaj, olvasztott + a sütéshez
1 teáskanál vanilia aroma
1 1/2 bögre tej
1 tojás
Csokiszószhoz:
¾ bögre habtejszín
1 teáskanál vaj
150 g étcsoki/tejcsoki
Elkészítés
Összekeverjük a kakaóport, sütőport, sót, cukrot.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliát, tejet, tojást, összetört étcsokit.
Egy kis vajon megsütjük a palacsintákat. Addig kell sütni, amíg kis buborékok nem lesznek a tetején, majd fordítás után kb. 1 percig a másik felét.
A csokiszószhoz felmelegítjük a tejszínt és a vajat, ha forr, akkor lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne az összetört csokit.
Néhány percig dermedni hagyjuk, majd leöntjük a palacsintát.
Fotók: Pinterest