Spagetti volt a menü a Bocuse d’Or versenyen
Elkezdődött a világ legnagyobb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak az európai döntője. A magyar csapat Pohner Ádám vezérletével hétfő délelőtt 10 órakor, negyedikként látott munkához a torinói versenyen, és öt órával később bemutatta a húszfős zsűrinek a vegetáriánus tálat – amelyhez spagetti, sajt és tojás volt az alapanyag –, majd a nem sokkal később húsételt is – amelyhez pedig olasz bélszín és rizottó.
És hogy mi került még a tálra?
Nos, borjúszűz céklával, karalábé zöldborsóval és petrezselyemmel, zellerkrém, karamellizált hagyma, ehető virág, illetve a magyar ízvilágot belecsempészve libamáj almával és tokaji aszúval főzött alaplével, valamint vargánya – írja az index.hu.
A versenyt 1987 óta rendezik meg, a világbajnokság döntőjét pedig Lyonban, Franciaországban rendezik meg minden páratlan évben. Ahhoz, hogy Pohner Ádám és csapata jövőre ott legyen a döntőben, az európai selejtező 20 csapatából az első tízben kell végeznie. A végeredményt kedd este hozzák nyilvánosságra.