Nagyon nem mindegy, hogy milyen szaloncukrot vásárolunk
Az apró betűs részt kell keresni a szaloncukor esetében, hogy kiderüljön, csak aromával és ízfokozóval ízesített vagy valóban tartalmaz-e például gyümölcsöt – írja a Bors.
A zselés és a marcipános az örök favorit
Ugyan több különlegességgel is összefuthatunk a boltok polcain, ilyen például a latte, az édes-keserű, vagy a különböző alkoholos ízesítésű szaloncukrok, ám a magyar vásárlók többsége továbbra sem tágít a megszokott és bejáratott alapízektől, ami a szaloncukor esetében a zselés és a marcipános verziókat jelenti. A legkevésbé a gesztenyés és az alkoholos változatokat kedveljük.
Milyet és mekkorát?
Legtöbben a kilós fajtát választják az olcsósága miatt. Ennél viszont figyelni kell, hogy ép legyen a csomagolás. Véletlenül se kerüljön a kosárba már bontott vagy sérült, mert rengeteg fertőzés, kosz is kerülhet vele a szervezetünkbe. Szakértők szerint előfordul, hogy még a közép árkategóriás termékek sem tartalmaznak olyan ízt, ami rá van írva.
Ami sokatmondó: a feliratoknál kerülje el az „ízű” szót.
Tehát, például az eper ízű helyett keressük az epres feliratú szaloncukrot, ebben ugyanis nincs annyi mesterséges anyag. Fontos az is, hogy valódi anyagokat tartalmazzon, például kókuszt, mogyorót, joghurtot, ezekkel nem nyúlhatunk mellé – tanácsolja a portál.