Mit ettek a Titanicon a végzetes estén? Itt az utolsó vacsora menüje
1912. április tizenkettedikének estéjén a Titanic első osztályának elegáns vendégei privát fogadáson vettek részt a hajó éttermében. Mai értékén számítva 124 000 dollárt fizettek ezért az útért fejenként, elvárható volt a különleges bánásmód és a kifogástalan szolgáltatás.
A másodosztályon is kiváló volt az étterem, mesés volt a terítés és a felszolgálás, de a választék és a pompa kisebb volt, mint a first class-on. Az F-osztályon, ahol a köznép utazott, egyszerű, laktató egytálételekkel csillapíthatta éhét, aki nem tudott vagyonokat szánni a díszvacsorákra.
Pár órával később gazdag és szegény egyaránt az életéért küzdött. Április 15.-én hajnalban a Titanic jéghegynek ütközött és süllyedni kezdett. 1581 ember lelte halálát a hullámsírban, a vendégek és a személyzet tagjai egyaránt.
Milyen lehetett az utolsó vacsorájuk, mikor még nem is sejtették, mi vár rájuk néhány óra múlva?
Ez szerepelt a végzetes napon az étlapon:
Előétel
Hideg büféfalatok
Osztriga
Levesek
Erőleves
Krémleves
Második fogás
Posírozott lazac mousseline mártással és uborkával
Harmadik fogás
Filet Mignons
Sült csirke lyoni módra
Töltött cukkini
Negyedik fogás
Bárány mentaszószban
Kacsasült almaszósszal
Zöld tea
Krémes sárgarépa
Főtt rizs
Főtt burgonya
Ötödik fogás
Római puncs
Hatodik fogás
Roston sült fürj zsázsával
Hetedik fogás
Hideg spárga vinegret
Nyolcadik fogás
Libamáj zellerrel
Kilencedik fogás
Waldorf puding
Őszibarack Chartreuse-zselében
Csokoládés-vaníliás eklerfánk
Francia jégkrém
Mrs. Walter Douglas, a tragédia túlélője szerint az utolsó vacsora a lehető legelegánsabb és legszínvonalasabb, a tenger pedig ekkor még tükörsima volt. Senki nem számított arra, hogy reggelre a Titanic megszűnik létezni.