Macerás úgy kaját csinálni, ha közben elrepül az alapanyag
Ha az űrhajósok ételeire gondolunk, akkor sokunknak a fémtubusok jutnak eszünkbe. Nem is tévedünk sokat, az ételek nagy részét tubusokban és tasakokban viszik magukkal az asztronauták az űrhajóra.
De igyekeznek minél jobban a földi körülményekhez hasonló ételeket előállítani. Különbség például a fűszerezésben van, mert az űrben kevesebb nyál termelődik, ezáltal kevésbé érzik az ízeket és erőteljesebben kell ízesíteni az ételt. A csomagolásokon tépőzár van, amivel rögzíteni lehet a tasakokat – de mint a felvételen is látjuk, használat közben így is elrepkednek. Nagyon morzsálódós étel nem engedélyezett, különben tele lenne az űrhajó szálló morzsákkal. És nem ajánlott evés közben a szájat kinyitni sem, hasonló okokból, ugyanis a falat is képes megszökni.
Fotó: Facebook