Készíts sütés nélküli tortákat!
Tripla csokis mousse torta sütés nélkül
Hozzávalók
200 g kakaós keksz
60 g olvasztott vaj
1 tk zselatin por
20 ml hideg víz
holland kakaópor
A csokis rétegekhez
150 g étcsoki
150 g tejcsoki
150 g fehér csoki
3×120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
+ 3×160 g habtejszín (35 %-os, hűtött – robotgéppel felverni)
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és összedolgozzuk.
Egy kör alakú formában egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd hűtőbe tesszük.
A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon “felfőzzük” és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz (mindhárom csokis rétegnél ismételjük ezt a folyamatot).
A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel felverjük és a csokis krémet hozzáadjuk, majd tovább verjük (mindegyik csokival megismételjük). A kész rétegeket a kekszes alapra kenjük (az első réteg étcsoki, ha rákentük, hűtőbe tesszük, amíg a többi réteget is elkészítjük, hogy megszilárduljon, a második tejcsokis réteg után ugyanígy).
Ha mindhárom csokis réteg kész, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral.
Nutellás sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
az alaphoz:
300 g keksz (pl. Győri édes)
100 g vaj
1 nagy evőkanál nutella
a krémhez:
500 g mascarpone
300 g nutella
50 g porcukor
1 evőkanál rum kötelező
a tetejére:
100 g törökmogyoró
Elkészítés:
A kekszet összetördeljük és késes aprítóban kissé megpörgetjük, hozzáadjuk a nutellát és mogyorókrémet, majd krémesre aprítjuk.
Sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és az alapra simítjuk.
A törökmogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és egy papírtörlőre szedjük, a héját ledörzsöljük két papírtörlő között.
Egy konyharuhába csavarva, sodrófával összetörjük és a krém tetejére szórjuk.
1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Oreo sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók (22 cm):
alaphoz:
176 g oreo keksz
4 ek tej
krémhez:
250 g krémsajt
375 g natúr joghurt
200 g cukor
200 g oreo keksz (töltelékkel együtt)
3 dl habtejszín
10 g zselatin
0,5 dl víz
díszítéshez:
oreo keksz
Elkészítés:
Az alaphoz az oreo kekszet a tejjel aprítsuk össze.
Majd lapítsuk a tortaforma aljára.
A krémhez az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
A krémsajtot, a joghurtot és a cukrot kavarjuk össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.
A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a tésztára.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.
Díszítsük egész vagy darabolt oreo keksszel.
Fotók: Pinterest