Indul a cseresznyeszezon – így érdemes kimagozni
Amikor az ember leszedi a cseresznyét a fáról, majd megeszi, nem gondolkodik azon, hogyan kell kimagozni. Ám ha gyümölcslevest, pitét vagy lekvárt készít – főleg, ha nagy mennyiségben – akkor azért nem árt a jó magozó módszerre.
Számos módon lehet egyszerűen megszabadulni a magtól. Például elég hozzá egy konyhakés, amelynek lapját csak rá kell helyezni a cseresznyére, majd rá kell ütni, és már kint is van a mag. Ez a módszer kifejezetten akkor hasznos, amikor nem fontos, hogy megmaradjon a cseresznye gömbölyű formája, például lekvárkészítéshez.
Jó megoldás, sőt talán a legkézenfekvőbb lehet a cseresznye félbevágása, de egy egyszerű gemkapoccsal vagy akár egy hurkapálcikával is meg lehet szabadulni a magtól. Manapság azonban már külön erre a célra kitalált eszközt, vagyis cseresznyemagozót is be lehet szerezni.