Így tudsz te is mekis krumplit sütni
Az aranysárgára sütött ínycsiklandó finomság rejtélyére a Daily Meal derített fényt, a Dívány.hu pedig összefoglalta, hogyan készítheted el otthon is a rabul ejtő krumplit.
Az első figyelemre méltó tulajdonsága a mekis krumplinak, az élénk színe. Kevesen tudják, de a leghíresebb gyorsétteremlánc híres sültkrumplija egy teljesen hétköznapi összetevőtől lesz fényes barnássárga színű. Ez pedig nem más, mint a dextróz, vagy hétköznapi nevén a szőlőcukor, ami sütés közben karamellizálódik és a már ismerős színt kölcsönzi a burgonyának. Ha te is el szeretnéd készíteni, nincs más dolgod, mint a krumplit 30 percre a sütés előtt kukoricaszirupos vízbe áztatni.
Persze a sültkrumpli színénél sokkal lényegesebb, hogy milyen íze van. A Daily Meal szerint a burgonya a marhahúsos fűszerezés miatt annyira finom. A McDonald’s számos összetevőt használ a köret ízének megalkotásakor, ám te is létre tudsz hozni hasonlót; nem is kell hozzá más, mint egy kis marhafaggyú a sütőolajba. Ha pedig igazán maximalista vagy, a krumplid ízén még azzal tudsz dobni, hogy a sütés után megforgatod egy kis sóba és marhahúsos alaplébe.