Ha így készíted, nem reped meg a sült hurka és kolbász
A legkülönfélébb elkészítési módozatokat tesztelték.
Víz vagy zsír aláöntésével, villával vagy fogpiszkálóval kiszúrva, esetleg minden nélkül – hurkát és kolbászt sütött a Nosalty szerkesztősége.
A legkülönfélébb elkészítési módozatok tesztelésének az volt a célja, hogy a legbiztosabb repedésmentes változatot oszthassák meg az olvasókkal.
A lap határozottan állítja: a megszurkált kolbászok jobbak lettek. A véres hurkánál ugyanez viszont nem mondható el. Mivel mindegyik kirepedt, körülbelül ugyanolyan ízűek lettek.
A májas csoportból az egyben maradt darabot gyönyörűen lehetett vágni, ezért esztétikailag nyert, de a kifolytaknak sokkal finomabb lett az ízük.
A legjobb sütési variáció tehát:
- előmelegített sütő
- 160-170 fokon, lassú sütés
- pici (nálam fél pohár) víz aláöntése
- pár fogpiszkáló beleszúrása
- középidőben átforgatás
- ekkor újbóli szurkálás
- kb. 30-40 perc sütés
A címlapkép illusztráció (MTI/Varga György)