Furcsán hangzik, de nagyon finom: ételek az USA-ból
Amerikában minden bevándorló nemzet képviselteti magát, a konyhában is. Nagyon változatos és bizonyos esetekben furcsa ételekkel lehet az Újvilágban találkozni.
Lássuk azokat, melyek nekünk szokatlannak tűnnek, pedig nagyon finomak.
French toast – próbálta már valaki vastagon megporcukrozni a bundás kenyeret? Igen, az Egyesült Államokban ezt fahéjas porcukorral fogyasztják, tipikus reggeli étel, mint az amerikai palacsinta juharsziruppal.
Rántott kovászos uborka – ez igazán különösen hangzik, pedig sokak kedvence. A kovászosuborka-hasábokat ropogós panírmorzsába forgatják, és kisütik, mint a rántott húst. Kifejezetten kellemes, nyári étel.
Pillecukor, nyárson grillezve – minden kempingezés és a gyerekparty kedvence. A szalonnasütés helyett az amerikaiak pillecukrot húznak a nyársra. A parázs fölött karamellizált cukorka különleges édesség, és a közös tűzrakás hangulata sokáig elkíséri az embert.
Jell-O saláta – a gyümölcszselé vagy a zselés cukorka önmagában nem furcsa, de ha salátába keverik? Spagettivel tálalva? Igen, az Egyesült Államokban ez is előfordulhat.
Cronut – egy kreatív New York-i cukrász, Dominique Ansel találta ki, hogy a croissant és a fánk keresztezése nem lehet rossz. Igaza lett, a cronut Amerika kedvencévé vált. Ansel cukrászdája előtt sorok kígyóznak, hogy megkóstolhassák. A cronut hamar olyan népszerűvé vált, hogy az ötlet tulajdonosának le kellett védetni.