Ételek és italok, amiket soha ne fogyassz repülőn
Légitársaságtól és a jegyek besorolásától is független az, hogy milyen ételt tesznek elénk a repülőkön, így jobb, ha elővigyázatosak vagyunk utazásaink során – írja a Dívány.hu.
A cikkben Shreyas Parikh rávilágít arra, hogy a repülőkön felszolgált élelmiszerek sokszor 10-12 órával a felszállás előtt készülnek, ráadásul az alapanyag használatuk is gyakran kérdőjeles. A légiutas-kísérő több éves szakmai múlttal a háta mögött arra is felhívta a figyelmet, hogy a levegőben a légnyomás nem csak a fület dugítja el, hanem például a szaglást is befolyásolja. Ezt kihasználva a légitársaságok túlfűszerezik az ételeik, hogy azok még ízletesebb hatást keltsenek. Parikh szerint árulkodó, hogy a személyzet is csak ritkán eszik a gépen, ezért megfontolandó, hogy otthon csomagolt szendvicset vigyünk magunkkal az utazásokra.
De nem csak az ételek, hanem az italok is kritikusak lehetnek, egy másik stewardess például azt tanácsolta, hogy ne fogyasszunk melegvíz alapú italt, tehát kávét vagy teát, mert ezeknek a forrása megegyezik azzal, ahonnan a mosdóba vezetik a vízet. A hűtött üdítők ezzel szemben bátran ihatóak.