Ennyibe került a legdrágább Valentin-napi vacsora Budapesten
Ünnep vagy sem, nálunk is sokan megtartják a Valentin-napot. A magyarok átlagosan 27 eurót, azaz nagyjából 8.400 forintot költenek el erre az alkalomra. A Pénzcentrum utánajárt, mennyibe kerül ez annak, aki a legjobb helyre szeretné vinni kedvesét. Azt is kiszámolták, hogy ezért mennyit kell dolgoznunk, ha minimálbérből élünk, vagyis napi 3.000 forintot viszünk haza.
A Michelin-csillagos éttermek
A Costesben kacsamáj, ponty, csuka, galamb, lépesméz és körte kompótos desszertválogatás az ünnepi menü, fejenként 68 ezer forintért. Ez a minimálbérből élők fizetésének 22,7-szerese. A Costes Downtownban csak 30 ezret kérnek a menüért, képzeletbeli napi jövedelmünk tízszeresét. Ezért az összegért itt többet között kagylót, lepényhalat és marhabordát szolgálnak fel.
A Borkonyhában a degusztációs menüt lehet választani, 21.500 forintért, vagy italtól függően drágábban is, minimálbér mellett az ő vacsorájukért 7,2-12,2 napot kell dolgozni.
Luxusszállók
A Four Seasons Hotel Gresahm Palace éttermében a szerelmesek vacsorája kaviár, húsleves, májválogatás, hátszín vagy hal és kagyló, plusz a végére málnahab. Ezért 19 ezer forintot kell előkotornunk a tárcánkból. Ha pedig a minimálbért nézzük, 6,3 napot kell dolgozni. Ha borral együtt kérjük, akkor pedig 9,3 a szorzó, ugyanis úgy már 28 ezer forintba kerül.
A Buddha Bár Valentin-napi menüje libamájból, lazacból vagy marhából, tonhalból vagy kacsamellből áll, majd két desszert közül választhatunk. A számla végösszege itt 18 ezer forint, tehát hat napi minimálbéres fizetés. A két hotel esetében erre még szervízdíjat is kell számolni, összesen 12 százalékot.
Címlapkép: Drew Angerer/Getty Images